Odstranjivanje dlaka u današnje vreme postalo je imperativ lepote žene. Dlake su neprihvatljive na gotovo celom telu. Razlozi za ovo su najčešće estetske a ponekad u slučajevima odstranjivanja dlačica na području pazuha i higijenske prirode. Kod laserskog uklanjanja dlačica rešava se problem trajno i kao nus pojavu skoro nikada nema iritaciju kože ili urastanje dlaka. U našem Frizersko-kozmetičkom salonu tretmani se vrše Phylaserom Tip H.

PHILASER Tip-H – Diodni laserski sistem za uklanjanje dlačica visokog intenziteta. Mašina se odlikuje visokim performansama i naprednom tehnologijom što je izdvaja iz grupe lasera ove vrste.
Ovaj laser poseduje snagu od 1200W za izuzetno brz i bezbolan efekat uklanjanja dlačica.

Svetle dlake se ne mogu tretirati s obzirom da nemaju melanin. Iz istog razloga kod crvenih i plavih dlaka postižu se slabiji rezultati jer imaju manje melanina. Da bi se folikul uništio osim što mora biti u anagenoj fazi potrebno je da zrak ima: dovoljnu količinu energije, odgovarajuću talasnu dužinu i trajanje. Diodni laser predstavlja zlatni standard za epilaciju jer mu zrak prodire i do najdubljih folikula. Što je koža svetlija, a dlaka tamnija postižu se bolji rezultati. Stoga se savetuje pre tretmana ne boraviti na suncu i ići u solarije jer tamnija koža upija više energije te su rezultati slabiji i veće šanse za razvoj nuspojava. Jedan od bitnih uslova je da se pre tretmana ne koriste sredstva za samotamnjenje i beta karoten. Savetuje se radi boljih rezulatata pre tretmana samo brijati problematična mjesta kroz 30 dana i dan pre tretmana iz razloga što se brijanjem povećava postotak dlaka u anagenoj fazi i folikul sadrži dlaku koja se uništi. Ostale metode za uklanjanje osim brijanja uklanjaju dlaku te kod tretmana nema dlake koja bi se trebala uništiti. Nakon tretmana moguće je prolazno kraće crvenilo i peckanje. Svakako se savetuje posle tretmana izbegavati sunce i koristiti zaštitna sredstva protiv sunca. Nakon tretmana dlake će dalje rasti i nakon 10 dana dolazi do njenog ispadanja. Iz razloga što sve dlake nisu u istoj fazi potrebno je tretman u više puta ponoviti, obično 3-5 puta. Teško je predvideti eventualni broj tretmana jer on jako varira zbog prije navedenih faktora uz još niz faktora: dubina folikula, karakteristike zraka, uređaj i dr. Period između dva tretmana jeste 4-6 nedelja.

Service Gallery