Masaža se može definisati kao primjena sistemske manipulacije mekih tkiva u terapeutske svrhe. Predstavlja najstariji oblik lečenja a može da se izvodi ručno ili upotrebom aparata.Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja. Preporučuje se kod kod bolova u leđima, glavi, mišićne atrofije tendinitisa, mišićnih iščašenja kao i kod drugih zdravstneih problema. Pomaže u relaksaciji mišića kao i u pri smanjenju masnih naslaga. U našoj ponudi imamo sledeće vrste masaža:

Sportska masaža – upotreba određenih tehnika masažnih terapija koji podstiče protok krvi i limfe u i iz mišića. Preporučuje se pre ili posle fizičkih aktivnosti. Može da se radi masaža celo telo i pracijalna, zavisi od potrebe klijenta.

Relax masaža – predstavlja blagu, prijatnu manuelnu masažu kojom se postiže opuštanje organizma, sjedinjavanjem protoka energije, kojom se postiže maksimalno opuštanje tela. Može da se radi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela. Tretman ne služi za ublažavanje hroničnog bola, već deluje opuštajuće.

Anticelulit masaža – Celulit predstavlja želatinoznu materiju, sačinjenu od kapljica masnoće, vode i štetnih produkata nastalih razmenom materije u organizmu. Nalazi se neposredno ispod kože u vezivnom tkivu, između
ćelija, krvnih sudova i limfnih puteva. Ove naslage vremenom vrše pritisak na okolno zdravo tkivo i ne dozvoljavaju normalnu i redovnu razmenu materija u organizmu gde dolazi do nagomilavanja štetnih produkata u organizmu. Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Trajanje masaže je 30 – 45 minuta.

Limfna drenaža – smatra se eliksirom života i mladosti. Služi za detoksikaciju organizma, mršavljenje i fizikalnu terapiju. Sprovodi se za lečenje limfnog sistema, smanjivanje celulita, relaksaciju i za otklanjanje tegoba kod umornih i „teških“ nogu. Manuelnom limfnom drenažom specifičnim pokretima ruku povećava se protočna sposobnost limfnih sudova.

Maderoterapija – vrsta masaže koja se zasniva na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju prirodnom bez alergijskih reakcija. Preporučuje se osobama sa lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, celulitom, kojom se smanjuje stres, popravlja ravnoteža energije i oslobađaju se mišići i zglobovi od bolova.

Masaža lica, vrata i dekoltea – Predstavlja tretman koji je veoma prijatan i opuštajući i pomaže u otklanjanju stresa. Koristi se za poboljašnje tonusa kože i mišića, usporava starenje kože, opušta očne mišiće, smanjuje pojavu glavobolje, otklanja stres i anksioznost. Tretman traje 30 minuta i preporučuje se dva puta mesečno.

Vibromasaža – Aparat stvara mehaničke vibracije koje stimulišu kožu i sve slojeve tkiva. Primenom različitih tipova nastavaka, aparat omogućava veliki broj različitih tretmana.Dejstva: smanjuje neželjene naslage (anticelulit tretman), opušta napete mišiće, opušta kičmu, ublažava bolove u leđima, relaksacija tela, eliminiše ukočenost vrata, stimulisanje limfne drenaže, masaža kompletnog tela, stimulisanje cirkulacije, povećava elastičnost kože. Dubinska anticelulit vibromasaža namenjena je za sve oblike i stadijume celulita. Mehanička masaža koja stimuliše kožu i tkivo vibracijama, koje deluju duboko ispod površine kože i podižu tonus mišića. Za bolji efekat preporučuje se kombinovanje sa drugim tretmanima za uklanjanje celulita.

[table id=1 /]

Service Gallery